persbericht

Start van het NK Autocrossop 6 mei 2006.

Het Nederlands Kampioenschap Autocross start dit jaar op 6 mei in Baarle Nassau met races op Circuit Eikelenbosch.Autocrossteams uit heel Nederland brengen daar hun beste coureurs met de snelste machines in het strijdperk. Het wordt de eerste van zes officiële wedstrijden om het NL kampioenschap met de finale in Koudum (Friesland) op 2 september 2006.

Aan de start verschijnen wedstrijdrijders die in KNAF-verband de strijd aangaan in de klassen: Standaard, Toerwagens, Keverklasse, Sprint 1600, Sprint 2000 en de Superklasse en niet te vergeten sinds vorig jaar de Juniorklasse, waarin meestal “het kind van” de strijd aangaat.

Ook uit Baarle Nassau en omstreken strijden dit jaar weer verschillende crossteams mee om het kampioenschap. John Verberk, huidig kampioen in de 2000 cc klasse, gaat van start in de Superklasse met een nieuw Fast Speed 4x4 wedstrijdkanon, terwijl Denny Verberk maakt zijn opwachting in de 2 literklasse - meer informatie op www.autocrosteam-johnverberk.com.

Ze zullen er voor moeten strijden want enkele Baolse debutanten zullen er ook voor gaan waaronder Jan Hendriks in de Superklasse, Richard Kools (mits de motor weer op tijd pico bello is) en Toon Kooremans die een kansje gaan wagen bij de Toerwagenklasse. Johan Schoenmakers en Toon Jacobs willen graag een plaatsje behalen in de finale van de Sprint 1600 waar zij hun “motorfietsen”eens goed de sporen zullen geven. Ook Frank Oomen uit Chaam, enkele jaren geleden Nederlands Kampioen bij de Sprint 1600, gaat er ook weer voor om dat nog eens te herhalen, dus gestreden zal er zeker worden. En laten we niet vergeten dat alle andere crossteams uit vooral Nederland, maar ook uit België en zelfs uit Luxemburg ook niet stil gezeten hebben afgelopen winter.

Het principe van het een Nederlands Kampioenschap is dat elke rijder 3 manches rijdt tegen anderen uit hun klasse, telkens met andere rijders. Hoe beter je rijdt, hoe meer punten. Uiteindelijk gaan de13 met de meeste punten rechtstreeks naar de A-finale, de volgende 10 gaan naar de B-finale alwaar de strijd niet minder is want de eerste twee mogen alsnog naar de A-finale en in die finale vallen de punten te behalen die meetellen voor het Nederlands kampioenschap.Dus stel je maar eens voor, 15 van de snelste rijders die allemaal samen de bocht in gaan, sensatie verzekerd!!!!!!

Het evenement wordt georganiseerd door ACC Geffen in samenwerking met Autocross Vereniging 'De Baolcross'. Op Tweede Paasdag telde de Baolcross ruim 4000 bezoekers. Mogelijk worden dat er op 6 mei nog meer, omdat nu ook de grote teams en clubs naar het zuiden en voor onze zuiderburen naar het noorden komen.

Parkeergelegenheid is er volop en aan goed weer wordt gewerkt.

 • Zaterdag 6 mei 2006
 • aanvang 10.00 uur
 • Circuit Eikelenbosch
 • Baarle Nassau
 • toegang €uro 8,-
 • Na afloop vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats in de feesttent op het cross terrein.
 • Meer informatie op www.debaolcross.com

 

 

 

voor meer informatie:

  • Autocrossvereniging 'De Baolcross'
  • telefoon 013.507.2730 - fax 013.5072729