De 40ste Baol Cross wordt gehouden op

Maandag 17 April 2006 - 2e Paasdag


persbericht

Autocross Baarle - 17 april 2006.

 • Jaarlijks vindt de opening van het internationale cross seizoen plaats op tweede paasdag, dat valt dit jaar op Maandag 17 April.
 • Ook de 40-ste editie van De Baol Cross wordt weer gehouden op Circuit Eikelenbosch te Baarle Nassau, onder auspiciŽn van de KNAF - de Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie. Aan de start verschijnen wedstrijdrijders die in KNAF-verband de strijd aangaan in de klassen: Standaard, Toerwagens, Keverklasse, Sprint 1600, Sprint 2000 en de Superklasse.
 • Een traditioneel onderdeel van de Baolcross zijn de regiorijders in de schrootklasse, die in verschillende manches zullen gaan strijden om de dagprijzen. In deze klasse, waar ongeveer 140 rijders aan deelnemen is het al een geweldige prestatie om je te klasseren voor de A-Finale en de winnaar van deze A-Finale kan zich terecht de beste grensstreekrijder uit de regio noemen.
 • Daarnaast kunnen ook de dames gaan strijden tegen elkaar in de schrootklasse en niet te vergeten de Superschroot, waar dit jaar naar verwacht Toon Kooremans, Richard Kools en Frank Schoenmakers tegen elkaar zullen gaan strijden. Zij nemen ook deel aan de NKís en de Europokals, dus ambiance verzekerd !
 • Op het programma staat ook een speciaal evenement: de Crazy Race!De opzet van deze race is eenvoudig, ongeveer alles is toegestaan om concurrenten tot stilstand te brengen, behalve opzettelijk in de flank rijden. Wie als laatste blijft rijden die wint!
 • Autocrossvereniging 'De Baolcross' is er in geslaagd dit jaar de start van het Nederlands Kampioenschap Autocross naar Baarle Nassau te halen op Zaterdag 6 mei 2006, met races op Circuit Eikelenbosch. Autocrossteams uit heel Nederland brengen dan hun beste coureurs met de snelste machines in het strijdperk. Het wordt de eerste van zes officiŽle wedstrijden om het NL kampioenschap met de finale in Koudum (Friesland) op 2 september.
 • Hierdoor verwachten we spectaculaire wedstrijden, want verschillende cross-teams zullen komen rijden om de baan goed te verkennen voor deze wedstrijd van 6 mei aanstaande.
 • Ook de plaatselijke rijders die deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap zullen hun wagens op 2de paasdag eens goed de sporen geven. Waaronder Nederlands kampioen 2000cc John Verberk, die in Baol zín nieuw wedstrijdkanon gaat uitproberen, alsook neef Denny, die in de 2-liter klasse zijn opwachting gaat maken. Zij zullen ook de strijd aan gaan tegen nieuwkomer Jan Hendriks.
 • In de Sprint 1600 zal het er ook om gaan met verschillende rijders uit de streek, zoals Johan Schoenmakers, Werner van Pruyssen, Toon Jacobs, Frank Oomen en Ad van der Flaas.
 • De Baolcross op 2e paasdag biedt alle autocrossteams uit Nederland, BelgiŽ, Duitsland en Luxemburg goede testraces voor zowel de coureurs als hun machines ter voorbereiding op het grote sprintwerk van 6 mei.
 • De feestelijke uitreiking van de dagprijzen vindt rond 19.00 uur plaats in Grand Cafť Den Bonten Os te Baarle Hertog - info www.denbontenos.be

Autocross Baarle op 17 april 2006 - aanvang 10.00 u. toegang Ä 8.

Nederlands Kampioenschap Autocross op 6 mei 2006 - toegang Ä 8.

 

   

  De organisatie van Autocross Baarle berust bij

  • Autocrossvereniging 'De Baolcross'
  • telefoon 013.507.2730 - fax 013.5072729

 

Inschrijvingen waren bij Grand Café Den Bonten Os op 12 en 17 maart.