AUTOCROSS BAARLE

12 April 2004 -

Circuit Eikelenbosch te Baarle Nassau-Hertog


"De Hel van het Zuiden"!

Op maandag 12 april was het Tweede Paasdag en dat is in Baarle de traditionele Autocross-dag.

Dan loopt iedereen die ook maar een beetje "verstand van auto's" heeft op de Eikelenbos te hoop om te genieten van een sport die voor iedereen zijn eigen charmes heeft.

Op die dag stond de zon al vroeg hoog aan de hemel en ze is er niet vandaan gegaan voor 's avonds half negen. Ook de temperatuur viel niet tegen dus er gave veel mensen gevolg aan de oproep om toch vooral eens te komen kijken.

Zeker 3500 mensen omzoomden de baan. Maar die baan lag er door de overvloedige regen van de voorafgaande week zeer zwaar bij. De organisatie bekende dat het de zwaarste baan sinds jaren was.

Dat de zware baan gevolgen had voor het verloop van de races, was vooral bij de "Crazy Race"te merken. Al na 'n minuut, laat ons zeggen een halve baan, stond de hele meute muurvast en was er geen beweging meer in te krijgen, maar het werd een strijd die tot op het bot werd bevochten.

Het was een echte "Hel van het Zuiden"!

Ook tijdens de manches van de verschillende categorieŽn waren er hier en daar "stilvallers"door de zware baan. Maar over het algemeen waren zowel rijders als publiek tevreden over de fantastisch verlopen Baol-Cross en men kijkt nu al vooruit naar het treffen in 2005.

Zou John Verberk dan weer zo'n strijd moeten voeren met zijn vrouwelijke concurrentie of zou hij toch weer de grote winnaar worden, net als dit jaar?

Natuurlijk kan een evenement als dit niet georganiseerd worden zonder de hulp van instanties als E.H.B.O. en Brandweer en de talloze andere helpende handen, waarvoor welgemeende dank!

Evenals voorgaande jaren is er ook weer een crossfeest. Dat wordt dit jaar op 30 april gehouden en alle crossers zijn dan vanaf 22.00 uur welkom in Den Bonten Os.

 


Verslag door 7 Wheels