NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP AUTOCROSS 2015

FINALE op Zaterdag 19 september 2015.

 

Persbericht.

Autocross Finale Nederlands Kampioenschap 2015.

De finale van het Nederlands Kampioenschap Autocross vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 september op Circuit Eikelenbosch te Baarle Nassau.

Deze finale wordt de laatste in de serie van 6 officiŽle wedstrijden om het NL kampioenschap. Aan de start verschijnen wedstrijdrijders die in KNAF-verband de strijd aangaan in de klassen: Divisie V, Toerwagens, Keverklasse, Sprint 1600, Sprint 2000, de Superklasse en niet te vergeten de Juniorklasse.

Het principe van het een Nederlands Kampioenschap is, dat elke rijder 3 manches rijdt tegen anderen uit hun klasse, telkens met andere rijders. Hoe beter je rijdt, hoe meer punten. Uiteindelijk gaan de 13 met de meeste punten rechtstreeks naar de A-finale, de volgende 10 gaan naar de B-finale waar de strijd niet minder is want de eerste twee mogen alsnog naar de A-finale en in die finale vallen de punten te behalen die meetellen voor het Nederlands kampioenschap.

Zoals altijd zal er weer fel gestreden worden om de podiumplaatsen, want in de meeste klassen is er nog geen beslissingen gevallen. Na 5 wedstrijden gaan de 'Baolcrossers' nog voor Top 10 klasseringen, alleen Huub Jansen uit Alphen kan nog naar een podiumplaats rijden bij de Sprint 2000.

De organisatie hoopt op grote belangstelling van alle crossfans uit de regio. Zeker is dat al de beste crossteams die Nederland kent met groot materieel aanwezig zullen zijn.

Na afloop zullen de nieuwe kampioenen feestelijk gehuldigd worden in de grote feesttent op het crossterrein, waarbij de auto's van de kampioenen ook op het podium komen.

Het evenement wordt georganiseerd door ACC Geffen in samenwerking met Autocross Vereniging 'De Baolcross'. Op Tweede Paasdag telde De Baolcross ruim 3000 bezoekers, en mogelijk worden dat er op 19 september nog meer.

  • Parkeergelegenheid is er volop en aan goed weer wordt gewerkt.
  • Meer informatie op www.debaolcross.com.

 

Download hier het Persbericht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de website van Autocross Nederland vindt u alle uitslagen en tussenstanden van het NK 2015.